Domácí vaječný koňak pro ještě větší sváteční pohodu!

vaječný koňak, Zdroj: pixabay.comvaječný koňak, Zdroj: pixabay.com
16. prosinec 2016  Eva   Recepty  1724 zobrazení  280 slov

Vánoce a vaječný koňak k sobě dokonale pasují. Malý panáček domácího „vaječnáku“ od babičky byl mým prvním setkáním s alkoholem. Chutná mi pořád! Tento recept je nevařený, takže je do dvaceti minuto hotov. Je ale určitě lepší nechat ho pár dnů v chladu pěkně uležet. Trochu jsem experimentovala a použila sojovou smetanu. A vůbec to není problém. Naopak.

Tip: V menších ozdobnějších skleněných lahvičkách poslouží i jako milé vánoční dárky.

Reklama


Ingredience na cca 1 litr:

  • 6 žloutků
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 plechovka slazeného zahuštěného mléka
  • 2 krabičky sojové smetany
  • 0,5 litru rumu
  • 100 g cukru krupice

Postup:

Ve větší nádobě nejprve vyšleháme žloutky z cukrem. Poté přilijeme všechny ostatní ingredience, přisypeme vanilkový cukr a znovu asi tři minuty šleháme. Pokud v nápoji stále zůstávají drobné části žloutků, šleháme déle do jejich rozpuštění, popřípadě koňák scedíme. Přelijeme do skleněné lahve a minimálně dva dny necháme uležet v chladničce.

Domácí vaječný likér si můžete vychutnat třeba s domácí vánočkou. Upéct ji není věda. Podívejte se na náš osvědčený recept na vánočku.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře