Rychlý recept na lahodný žampiónový krém. Výraznější chuť má s práškem!

žampiónový krém,Zdroj: Archiv autoražampiónový krém,Zdroj: Archiv autora
19. leden 2017  Petr   Recepty  1261 zobrazení  389 slov

Přijde vám, že připravujete stále stejné polévky? Nebaví vás už vývary na desítky jiných způsobů nebo klasické polévky, jako je bramborová, gulášová nebo zelná? Hledáte recept, který vás potěší svou chutí a zároveň nasytí a v zimě i zahřeje? My pro vás jeden takový máme. Připravte si s námi krémovou žampiónovou polévku.

Ideální by bylo, pokud byste kromě čerstvých žampiónů sehnali i žampiónový prášek. Jsou to jen usušené žampiony umleté na prach, ale jídlu dodají mnohem výraznější chuť.

Reklama


Ingredience:

  • 10 žampionů
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 4 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžičky žampiónového prášku
  • 0,5l mléka
  • 4 lžíce smetany 30%
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • 40 g másla
  • 1 bageta
  • 4 lžičky bylinkového másla

žampionová polévka

Postup:

Na pánev si dáme rozpustit máslo, na kterém orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, plátky česneku a plátky žampiónů. Při orestování pustí všechny ingredience více chuti. Obsah pánve osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Mezitím přivedeme zeleninový vývar k varu. Ke konci restování přidáme na pánev máslo a zaprášíme bramborovým škrobem.

Obsah pánve pak přidáme do zeleninového vývaru. Přivedeme k varu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby zjemníme mlékem. Dochutíme solí a pepřem a necháme alespoň 10 minut provářet a zredukovat. Podáváme na talíři nebo v misce a do každé porce přidáme 1 lžíci 30% smetany. K polévce podáváme i plátky bagety orestované na bylinkovém másle.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Petr

Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře