Domácí meduňkový ledový čaj – přírodní osvěžení v horkých dnech
13. květen 2016 Karolína Jak vyrobit? 7535 zobrazení 278 slovZdají se vám teploty nad 20°C už moc a potřebujete častěji relaxovat, osvěžit se a zchladit se? Nejste příliš zastánci chlazených limonád, které obsahují velké množství cukrů? Přinášíme tip na skvělé jarní a letní osvěžení – domácí meduňkový čaj. Sezona meduňky už je v plném proudu a příprava čaje není nijak složitá. Stačí uvařit a nechat vychladit v lednici.
Nejenže meduňkový čaj z čerstvých lístků této rostliny skvěle chutná, ale je prospěšný i z lékařského hlediska. Meduňka pomáhá při stresu, při nespavosti, při migréně, odbourává křeče v žaludku a celkově podporuje trávení a zažívání.
Ingredience:
- 1 l vody
- 3 lžičky kvalitního černého čaje
- 1 hrst lístků meduňky
- 3 plátky citronu
- třtinový cukr dle chuti
- kostky ledu
Postup:
Lístky meduňky nejprve důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je smícháme do hrnce s černým čajem a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme louhovat 3-5 minut. Nikdy ne déle, protože černý čaj pak začíná hořknout. Čaj přecedíme přes sítko, aby zbyla jen čistá tekutina, přidáme plátky citronu, led a necháme několik hodin vychladit.
Vyzkoušejte i lahodný domácí pečený čaj!
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 2.75 hvězdiček / Hodnoceno: 4x