Domácí pečené müsli – zdravá snídaně přesně podle vaší chuti
5. duben 2016 Karolína Jak vyrobit? 6385 zobrazení 354 slovSnídaně – nejdůležitější jídlo dne, při kterém je nutné tělo dostatečně zásobit vitamíny, minerály a energií, ze kterých pak bude celé dopoledne čerpat. Naší oblíbenou snídaní je müsli. Žádné kupované směsi, ve kterých je mnoho cukru a mnohdy i chemických látek, ale domácí pečená směs. Připravíte si jí s námi?
Domácí müsli může mít stovky různých podob. Základem jsou vločky, semínka, ořechy, sušené ovoce a med. Jaké druhy použijete a v jakém poměru je jen na vaší fantazii. Přikládáme náš osvědčený recept.
Ingredience:
- 3 hrsti jemných vloček
- 1,5 hrsti směsi semínek (slunečnice, dýně, lněné)
- 1,5 hrsti směsi ořechů (vlašské, lískové, kešu)
- 2 hrsti sušeného ovoce (rozinky, meruňky, ananas)
- 1 hrst kvalitní čokolády
- 2 lžíce medu
- skořice
Postup:
Do větší misky si nasypeme vločky a přidáme semínka. Ořechy nasekáme na menší kousky a stejně tak i ovoce. Vše dáme do jedné misky a důkladně promícháme. Nakonec do směsi domácího müsli přidáme také 2 lžíce medu. Opět promícháme, aby se med dostal všude. Plech pokryjeme pečícím papírem a směs müsli na něj nasypeme a rovnoměrně rozetřeme. Vkládáme do trouby, ve které pečeme 30 minut při teplotě 160 - 180°C. Každých 7 minut směs promícháme, aby se nepřipalovala. Nakonec posypeme skořicí a můžeme podávat.
Doporučujeme müsli podávat nasypané na bílém jogurtu a posypané nastrouhanou čokoládou. Ideální je čokoláda s obsahem kakaa alespoň 75%.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 3.12 hvězdiček / Hodnoceno: 8x