Poctivé domácí nudle do polévky připravené rychle a snadno
7. březen 2016 Karolína Jak vyrobit? 27912 zobrazení 354 slovMáte rádi polévky a zejména vývary? Dáváte si záležet, abyste do vývaru vybrali také vhodnou vložku, která chuťově a vizuálně v polévce bude ladit? Nechcete do polévky stále dávat jen kupované nudle, které mají nevýraznou chuť a navíc se v polévce velmi snadno rozvaří? Přinášíme recept na poctivé domácí nudle do vývarů.
Příprava nudlí není tak složitá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Velmi důležité je řádně zpracovat těsto a rovnoměrně jej vyválet. To je otázka pár minut. Nejdelší čas zabere sušení nudlí, ale k tomu už vaše pomoc není zapotřebí. Jak na to?
Ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžičku soli
Postup:
RADA: Nudle vždy skladujeme v uzavřené nádobě, aby nemohly vlhnout. Igelitový pytlík není správnou volbou.
Když nudle elegantně zabalíme, mohou se stát také originálním dárkem.
Mouku si prosejeme na vál, přidáme sůl a uprostřed vytvoříme důlek. Do vytvořeného důlku rozklepneme 2 vejce. Vejce nejprve do mouky zapracujeme pomocí kuchyňského nože, pak přichází na řadu zpracování rukama. Těsto hněteme tak dlouho, až budou všechny části těsta mít stejnou barvu, bude tuhé a nebude se lepit. Pracovní vál lehce pomoučníme a z těsta vyválíme tenké placky.
Při tomto množství ingrediencí jsou ideální 2 placky, aby se těsto lépe rozválelo. Vyválíme na 2-3mm, přendáme na plech a necháme lehce osušit na teplém místě – NE usušit. Osušit necháme těsto jen 20-25 minut, aby se zatáhlo a nelepilo se při řezání. Packy nakrájíme na proužky o požadované velikosti nudlí, ideálně 3-4 cm. Proužky těsta dáme na sebe a krájíme tenké nudle. Pak už stačí je jednotlivé nudličky rozložit a nechat řádně usušit na teplém místě.
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 2.66 hvězdiček / Hodnoceno: 58x