3 vynikající pomazánky z tvarohu - delikatesní kombinace například s limetkou či koriandrem!

tvarohová pomazánka, Zdroj: pixabay.comtvarohová pomazánka, Zdroj: pixabay.com
24. srpen 2016  Petr   Recepty  5501 zobrazení  469 slov

Máte rádi pomazánky, ale pomalu vám dochází inspirace na jejich přípravu? Hledáte stále nové chutě, ale na druhou stranu nechcete s přípravami zabrat dlouhý čas? Přinášíme tip na 3 osvědčené pomazánky: koprovou, hořčičnou a s ředkvičkami. Připravte si je, jsou ideální jako snídaně, svačina i večeře!

Stačí jen kreativita, protože chuť tvarohu se skvěle kombinuje s dalšími ingrediencemi. Ideálně s čerstvými. Pomazánky z tvarohu jsou svěží, rychle připravené a lehko stravitelné.

Reklama


Ingredience na koprovou pomazánku

  • 250 g polotučného tvarohu
  • ½ citronu
  • hrst kopru
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

pomazánka tvaroh

Postup:

Tvaroh si dáme do misky, kam k němu přidáme najemno nasekaný kopr společně s pažitkou. Důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a také nastrouhanou citrónovou kůrou.

Ingredience na hořčičnou pomazánku


  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička krémžské hořčice
  • sůl
  • pár lístků koriandru

Postup:

Tvaroh si dáme do misky, kam k němu přidáme najemno nasekaný koriandr. Přidáme oba druhy hořčice a důkladně promícháme. Nakonec ochutíme solí a v hmoždíři rozdrobenými hořčičnými semínky.

Ingredience na ředkvičkovou pomazánku

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 3 ředkvičky
  • 50 g okurky (hadovky)
  • sůl
  • pepř
  • limetka

tvarohová pomazánka

Postup:

Ostřejší chuť ředkviček se skvěle doplňuje s jemnější chutí okurky. Proto je v pomazánce velmi rádi kombinujeme. Do misky si dáme tvaroh, do kterého najemno nastrouháme ředkvičky a okurku. Ochutíme solí, pepřem a jemně zakápneme šťávou z limetky. Společně důkladně promícháme.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Petr

Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.



Hodnocení

Hodnocení: 2.8 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře