3 vynikající pomazánky z tvarohu - delikatesní kombinace například s limetkou či koriandrem!
24. srpen 2016 Petr Recepty 5501 zobrazení 469 slovMáte rádi pomazánky, ale pomalu vám dochází inspirace na jejich přípravu? Hledáte stále nové chutě, ale na druhou stranu nechcete s přípravami zabrat dlouhý čas? Přinášíme tip na 3 osvědčené pomazánky: koprovou, hořčičnou a s ředkvičkami. Připravte si je, jsou ideální jako snídaně, svačina i večeře!
Stačí jen kreativita, protože chuť tvarohu se skvěle kombinuje s dalšími ingrediencemi. Ideálně s čerstvými. Pomazánky z tvarohu jsou svěží, rychle připravené a lehko stravitelné.
Ingredience na koprovou pomazánku
- 250 g polotučného tvarohu
- ½ citronu
- hrst kopru
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup:
Tvaroh si dáme do misky, kam k němu přidáme najemno nasekaný kopr společně s pažitkou. Důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a také nastrouhanou citrónovou kůrou.
Ingredience na hořčičnou pomazánku
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 lžička hořčičných semínek
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička krémžské hořčice
- sůl
- pár lístků koriandru
Postup:
Tvaroh si dáme do misky, kam k němu přidáme najemno nasekaný koriandr. Přidáme oba druhy hořčice a důkladně promícháme. Nakonec ochutíme solí a v hmoždíři rozdrobenými hořčičnými semínky.
Ingredience na ředkvičkovou pomazánku
- 250 g polotučného tvarohu
- 3 ředkvičky
- 50 g okurky (hadovky)
- sůl
- pepř
- limetka
Postup:
Ostřejší chuť ředkviček se skvěle doplňuje s jemnější chutí okurky. Proto je v pomazánce velmi rádi kombinujeme. Do misky si dáme tvaroh, do kterého najemno nastrouháme ředkvičky a okurku. Ochutíme solí, pepřem a jemně zakápneme šťávou z limetky. Společně důkladně promícháme.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Petr
Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.
Hodnocení
Hodnocení: 2.8 hvězdiček / Hodnoceno: 5x