Co připravit pro návštěvu netradiční občerstvení? Křupavé brokolicové „prcky“!

Brokolicoví prcci, Zdroj: Archiv autoraBrokolicoví prcci, Zdroj: Archiv autora
12. duben 2016  Eva   Recepty  5055 zobrazení  369 slov

Přiznám se, že původně to měly být jakési komínky. Ale pečením a možná i zákonem gravitace trochu změnily svůj tvar a jsou z nich tihle báječní brokolicoví prcci. Příprava je jednoduchá, vy i návštěva budete nadšeni.

Brokolice je bohatá na vitamin C, vitamin E a kyselinu listovou.  Z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru. Bohatá je samozřejmě i na vlákninu. V poslední době se objevily studie, které potvrzují, že brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám.

Reklama


Ingredience:

  • 1 brokolice
  • 1 šalotka
  • 10 dkg nastrouhaného čedaru nebo jiného výraznějšího sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší hrnek strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 chilli paprička
  • sůl, pepř

Brokolici omyjeme, odřízneme košťál a oddělené růžičky povaříme tři minuty ve vroucí osolené vodě. Ostrým nožem ji nadrobno nasekáme. V míse smícháme brokolici se všemi ostatními ingrediencemi. Troubu předehřejeme na 150 stupňů a na pečícím papíře nebo na vymaštěném plechu opékáme brokolicové tvary dozlatova. V mém případě až dohněda. Mám to tak ráda.

Tip: Brokolicoví prcci báječně chutnají s dipem ze zakysané smetany s petrželí, solí a lžící olivového oleje. Přidat do něj můžete také jakékoliv další čerstvé bylinky. Já používám například mátu peprnou.

Vyzkoušejte i naše další pochoutky nejen pro návštěvy:

Škvarkové placky

Plněná vejce

Pomazánka z červené řepy.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře