Dá se buchta strouhat? Ano a chutná báječně!
1. únor 2016 Magda Recepty 9289 zobrazení 285 slovStrouhaná dvoubarevná buchta je výzva, kterou byste měli vyzkoušet. Její příprava je možná trochu složitější, ale výsledek zaručeně nezklame! Naučte se ji a překvapte dokonalým dezertem.
Na těsto budete potřebovat
- 260g hladké mouky,
- 200g másla nebo Hery,
- 100g cukru moučka,
- 1 vejce,
- 1 lžičku prášku do pečiva,
- 50g kakaa
Na náplň si připravte
- 2 tvarohy,
- 2 vejce,
- šťávu a kůru z poloviny citrónu,
- 100g cukru krupice
Postup
Těsto: Všechny suroviny dejte do mísy a zpracujte rukama v celistvou hmotu. Rozdělte na dvě části a dejte do mrazáku asi na 1 hodinu ztuhnout.
Náplň: Vše smícháme a vytvořte jemný krém.
Připravte si formu a vyložte ji pečícím papírem. Na dno nastrouhejte na hrubém struhadle první polovinu těsta, potřete náplní a navrch nastrouhejte druhou polovinu těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 45 minut na 160°C.
Tip: Do náplně je možné přimíchat vanilkový nebo kokosový puding, buchta dostane rázem jinou chuť, do krému se nebojte přidat ovoce.
Chutná? Nám ano!
Vyzkoušíte? Pokud ano, podělte se s námi o váš výtvor na facebooku! Budeme se těšit!
Pokud se vám tento recept líbí, dejte nám Like na facebooku, budeme ve spojení a získáte tím i upozornění na naše další recetpy a nápady.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.89 hvězdiček / Hodnoceno: 9x