Další tip na večeři z vykoledovaných vajec – plněná vejce na 2 způsoby
25. březen 2016 Petr Recepty 3831 zobrazení 410 slovJak elegantně zpracovat vykoledovaná vařená vejce jsme si představili u receptu na vaječnou tlačenku. Pokud hledáte ještě další tipy, jak naložit s koledou, přinášíme další recept na rychlou večeři nebo svačinku – plněná vejce a hned se dvěma druhy náplní. První náplň je s hořčicí a křenem a druhá náplň s jarní cibulkou a ředkvičkou.
Základ pro obě náplně je stejný. Přidanými surovinami jen odlišujeme jejich chuť. Nám se osvědčily varianty hořčice-křen a jarní cibulka-ředkvička. Množství chutí ale není nijak omezené.
Ingredience:
- 6 vařených vajec natvrdo
- 100g pomazánkového másla
- 50 g másla
- 100ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička krémžské hořčice
- 1 lžička nastrouhaného křenu
- 2 ředkvičky
- 1 menší jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup:
Do větší misky si nalijeme smetanu ke šlehání a vyšleháme do husté šlehačky. Šlehačku pak dáme ztuhnout do lednice. Vejce podélně rozpůlíme a žloutky dáme do misky. Bílky vcelku dáme do misky s chladnou vodou, aby neokoraly. Ke žloutkům do misky přidáme pomazánkové máslo, povolené klasické máslo, osolíme a opepříme. Společně vyšleháme najemno.
Pak ke směsi přidáme také šlehačku, opatrně vmícháme a rozdělíme do dvou misek. Jednu misku náplně ochutíme přidáním obou druhů hořčice a lžičky najemno nastrouhaného křenu. Do druhé misky přidáme najemno nasekanou jarní cibulku a najemno nastrouhané ředkvičky. Vmícháme do náplně a necháme na 1 hodinu vychladit v lednici. Pomocí cukrářského pytlíku (nebo klasického igelitového pytlíku s ustřiženým rohem) dáváme náplně do bílků.
Vejce s náplní jarní cibulka-ředkvička můžeme ještě dozdobit mletou paprikou, která dodá ještě jednu chuť.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Petr
Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.
Hodnocení
Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 4x