Houby skvěle doplní sojové maso na smetaně a pečené rozmarýnové brambory
21. říjen 2016 Eva Recepty 2925 zobrazení 402 slovTušila jsem to a tak jsem vyrazila. A ještě tam naštěstí nějaké byly. Nebo spíše znovu, protože minulý týden vydatně pršelo. Moje tolik milované houby. Kozáci, lišky a suchohřiby. Možná letošní poslední houbový pokrm.
Naše další houbové recepty najdete například zde.
Ingredience:
- 5 dkg čerstvých pokrájených hub
- 10 dkg uvařených sojových kostek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Koření dle libosti (např. drcený kmín, pepř, čerstvá majoránka, skořice)
- Sůl, cukr
- 1 červená paprika
- Olej
- 4 větší brambory
- Rozmarýn
- 200 ml smetany
- 2 p. l. hrašky (nebo hladké mouky)
Postup:
Dobře omyté, neoloupané brambory osušíme, podélně rozřízneme, osolíme a v předehřáté troubě pečeme na olivovém oleji péci na cca třicet minut. Přidáme snítku rozmarýnu. Mezitím si pokrájenou cibuli opečeme dozlatova na oleji ve větším hrnci. Přidáme pokrájené houby, předem uvařené kostky sóji (vaří se cca deset minut ve vroucí osolené vodě, důležité je z nich po uvaření zbylou vodu vymačkat), pokrájenou papriku, vše důkladně promícháme, přidáme koření, osolíme, podlijeme větším hrnkem vroucí vody a asi dvacet minut vaříme.
Na závěr přidáme česnek a zalijeme hrnkem smetany, ve které jsme rozmíchaly dvě lžíce hrašky (hraška je zdravější luštěninové zahušťovadlo vhodné pro ty, kteří nemusí nebo nemohou lepek), ale je samozřejmě možné použít klasickou mouku). Počkáme pár minut na zhoustnutí pokrmu a podáváme s pečenými brambory, rýží či jakoukoliv jinou oblíbenou přílohou.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x