I zdravé může být dobré. Bulgur se zeleninou a s kozím sýrem je toho důkazem

Bulgur se zeleninou, Zdroj: Archiv autoraBulgur se zeleninou, Zdroj: Archiv autora
4. listopad 2016  Eva   Recepty  4408 zobrazení  304 slov

Mýtů o tom, že co je zdravé, není leckdy chutné, je spousta. Někdy to tak skutečně může být, ale stačí pár jednoduchých fíglů a všechno může být jinak. Určitě bych pro vyvrácení mýtu doporučila použít rozličná koření, udělat pokrm ostřejší , zeleninu péci na cibulovém základu, přidat sýr, česnek nebo zakysanou smetanu. Tentokrát jsem vařila z bulguru. Kdo by neznal, je to předvařená a nalámaná celozrnná pšenice. Má oříškovou chuť a voní po obilí. Nenadýmá a je lehce stravitelná.

Používá se podobně jako rýže nebo kuskus. Je do pár minut hotový. Nevaří se, jen se zalije vroucí vodou a nechá „dojít“.

Reklama


Ingredience:

  • 1 balení bulguru
  • Cibule
  • Česnek
  • Koření
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Zelenina dle libosti (já použila cuketu, sušená rajčata)
  • Pár posekaných vlašských ořechů
  • Pár rozinek
  • Plátek kozího sýra (hodí se i jiný, pokud kozí nejíte)

Postup:

Bulgur propláchneme, slijeme, dáme do hrnce či jiné vhodné nádoby, osolíme, přidáme lžíci olivového oleje a zalijeme v poměru 1:2 (bulgur:voda). Nechám cca 5 minut dojít. Mezitím ve větší pánvi osmahneme cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a jen pár minut dusíme. Není nutné, aby byla zelenina „na kaši“. Přisypeme bulgur, posekané ořechy, rozinky, promícháme a je hotovo. Pokud se vám tato kombinace nezdá, rozinky a ořechy klidně vynechte. Na závěr přidáme kozí sýr.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Komentáře