Jednoduchá pomazánka z vajec a medvědího česneku. Květen je tu za chvíli, tak ho využijme
8. duben 2016 Eva Recepty 11056 zobrazení 331 slovMedvědí česnek roste volně v přírodě od února do května. O jeho skvělých účincích na náš organismus jsem se již zmínila v receptu na polévku z medvědího česneku. Pokud máte možnost, určitě ho do jídelníčku zařazujte co nejvíce. Právě pomazánku zvládnete připravit za chvilku a užijete si svěží jarní chuť!
Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin. Obsahují všechny aminokyseliny nezbytné pro člověka a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin. Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky. Vejce jsou sice hodnotnou potravinou, ale nedoporučuje se je konzumovat ve velkém množství. Za optimální počet považujeme asi čtyři vejce za týden, a to nejlépe uvařená na měkko.
Ingredience:
- 2 hrsti omytého nadrobno nakrájeného m. česneku
- 2 vejce natvrdo
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžičky másla nebo margarínu
- lžička hořčice
- 1 menší cibulka
- sůl, pepř, pálivá červená paprika
Vejce pokrájíme nadrobno a důkladně smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Pomazánku vychladíme a podáváme s pečivem. Jednodušší už to opravdu být nemůže.
Vyzkoušejte i naše další recepty s medvědím česnekem:
Slaný koláč s medvědím česnekem
Langoše s pestem z medvědího česneku
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.67 hvězdiček / Hodnoceno: 15x