Jednoduchý recept na Míša řezy do malého pekáčku

Míša řezy, Zdroj: Archiv autoraMíša řezy, Zdroj: Archiv autora
18. leden 2016  Magda   Recepty  20758 zobrazení  412 slov

Hříšně sladké, takové jsou oblíbené Míša řezy. Pokud rádi mlsáte, naučte se tento recept! Je jednoduchý, není potřeba skoro nic vážit a postup zvládnou i ti méně zkušení.

Máme pro vás recept na Míša řezy do menšího pekáčku.

Reklama

Na Míša řezy budete potřebovat

Na těsto

  • 3 vejce
  • 1 lžíci kakaa
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíci oleje
  • 3 lžíce krupicového cukru

Na náplň

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 g másla
  • 70 g moučkového cukru

Na polevu

  • 100 g másla
  • 60 g čokolády na vaření
  • 1 lžíci mléka nebo smetany na vaření

Postup

Nejdříve si připravíme těsto

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, pomalu přidáváme ostatní suroviny, až vznikne jemné tekuté těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přidáme k těstu. Mícháme pomalu, aby se v těstě neudělaly hrudky a těsto bylo krásně vláčné.

Těsto nalijeme do plechu či zapékací misky. Misku si předem vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby těsto nechte vychladnout.

Příprava náplně

Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Přidejte tvaroh, cukr a vyšlehejte. Vůbec nevadí, pokud v náplni budou menší hrudky. Na chladný korpus rovnoměrně rozetřete náplň a dejte do ledničky ztuhnout.

Poleva

Ve vodní lázni rozehřejte máslo. Přijdete k němu malé kousky čokolády. Pomalu míchejte, čokoláda a máslo se musí spojit. Pro zjemnění přidejte lžíci mléka nebo smetany. Polevu naneste v tenké vrstvě na náplň.

A je hotovo. Míša řezy dejte na 2 hodiny do lednice. Servíruje. Báječně se k nim hodí káva, čaj a třeba i kakao.

Varování

Míša řezy jsou hříšně sladké, rychle zmizí!

Vyzkoušíte tento recept? Pokud ano, pochlubte se a pošlete nám fotografii.  


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 2.9 hvězdiček / Hodnoceno: 30x


Komentáře