Ještě stále je léto a prostor pro lehká jídla. Úžasné okurkové rolky s tousty!
2. září 2016 Eva Recepty 3223 zobrazení 281 slovTak, jak si připravíte okurkové rolky, můžete připravit třeba i rolky z cukety nebo lilku. Tenké plátky této zeleniny však chvíli poduste na pánvi a po vychladnutí naplňte. Výhoda okurky je, že ji můžeme plnit hned a za pár minut je hotovo.
Rolky jsou super na svačinku, k večeři a třeba i jako zvláštní pohoštění pro návštěvu.
Ingredience:
- 1 velká okurka
- 1 větší balení Lučiny (nebo vanička měkkého tvarohu)
- sůl, pepř, chilli
- čerstvé bylinky
- 5 lžic olivového oleje
- 2 stroužky utřeného česneku
- trochu citronové šťávy
- toustový chléb nebo jiné pečivo
Postup:
Okurku nakrájíme na velmi tenké plátky (například škrabkou) a osušíme. Z ingrediencí v míse vytvoříme jemný krém, můžeme použít i elektrický mixér. Pokryjeme jím plátky okurky, srolujeme a propíchneme párátky. Toustový chléb opečeme a podáváme s vychlazenými rolkami, ideálně jako občerstvení pro hosty.
Tip: Lučina se dá kombinovat s ledasčím. Napadají mě například posekané vlašské ořechy, sušená rajčata nebo třeba sušený medvědí česnek.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 4x