Ke šťavnatému krůtímu masu z grilu se skvěle hodí třeba bazalkový dresink. Zkusíte?
29. duben 2016 Eva Recepty 3332 zobrazení 293 slovKonečně je to tady! Tedy bude to brzy doufám ještě lepší. Poslední dny byly chladné, ale už s klidem můžeme podpálit pod našimi grily, vyjet na chaty a chalupy a být zase o něco blíž přírodě a čerstvému vzduchu. A báječné pokrmy pojídat s přáteli na čerstvém vzduchu, pod modrou oblohou.
Už dávno je pryč doba, kdy jsme jedli grilované maso či zeleninu jen s hořčicí či kečupem. Nemám nic proti hořčici či kečupu. Je to výborné a jím to takhle často, ale mám ráda změny. A proto jsem si tentokrát ugrilovala šťavnatá krůtí prsa s bazalkovým dresinkem.
Bazalka je skvělá. Dříve ji považovali dokonce za afrodiziakum. Za sebe to zcela potvrdit nemohu, ale určitě mě baví její výrazné aroma. Podporuje chuť k jídlu a trávení. Prospívá činnosti ledvin a odkašlávání.
Ingredience:
- 2 hrsti čerstvé omyté bazalky
- 2 polévkové lžíce vámi oblíbené hořčice
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 pl medu
- šťáva z citronu
Omyté listy bazalky nasekáme nadrobno a smícháme se všemi dalšími ingrediencemi. Necháme chvíli odpočinout v lednici a podáváme s grilovanými krůtími prsy nebo jakýmkoliv jiným grilovaným masem či zeleninou.
TIP: Ke grilovaným pochoutkám se skvěle hodí i domácí kečup
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x