Konec velikonočního půstu s pečeným králíkem na cibuli
29. březen 2016 Petr Recepty 2894 zobrazení 334 slovObdobí velikonočního půstu je za námi. Přichází správný čas se opět pořádně nasytit. Ideálně kouskem doměkka pečeného masa. My jsme si pro vás připravili tradiční recept na pečeného králíka na cibuli. Příprava je snadná a v momentě, kdy vložíme králíka do trouby, už se o něj nemusíme starat.
Tento recept na králíka vyžaduje dlouhé a pomalé pečení. Kdybychom pekli zprudka, cibule by byla hořká a maso ještě tuhé. Je lepší si přivstat a nechat péct klidně i 3,5 hodiny.
Ingredience:
- 1 králík (ideálně s droby)
- 100g špeku
- 1 kg cibule
- 10 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- sůl
Postup:
Králíka nejprve nasekáme na porce. Ideálně 5 porcí – 2x přední běhy, 2x zadní běhy a páteř. Každý kousek masa důkladně osolíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a dáme do pekáče. Přidáme také na kostičky nakrájený špek, celý pepř, nové koření, bobkový list a důkladně promícháme. Pokud máme u králíka droby (játra, ledvinky a srdíčko), nakrájíme je také na malé kostičky a přidáme k cibuli. Na cibuli položíme porce králičího masa, podlijeme jen 200 ml vody, přiklopíme a dáme do trouby. Trouba by měla být rozpálena na 135°C a pečeme 3,5 hodiny.
K pečenému masu se perfektně hodí knedlík. I jeho příprava je snadná. Vyzkoušejte náš recept na bramborový knedlík.
Autor: Petr
Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.
Hodnocení
Hodnocení: 1 hvězdiček / Hodnoceno: 1x