Křehké košíčky s čokoládovým krémem a mixem ořechů
2. únor 2016 Magda Recepty 2566 zobrazení 378 slovJestliže už vás nebaví stále dokola péct buchty, vyzkoušejte si košíčky. U pečení se zabavíte a i když to vypadá složitě, tyto krásné košíčky budete mít hotové do hodiny. Navíc – fantazii se meze nekladou, takže můžete vymyslet vlastní variace.
Na cca 20 košíčků budete potřebovat:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 žloutek
Na krém:
- 1 kakaový pudinkový prášek
- 350 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 130 g másla
- 3 polévkové lžíce cukru moučka
Dále budete potřebovat papírové košíčky.
Postup:
Těsto: Všechny přísady smíchejte a ručně vypracujte v těsto. Zabalte ho do folie a nechte cca hodinu odležet v lednici.
Náplň: Nejdříve uvařte pudink dle standardního postupu (jen s menším množstvím mléka). Nechte vychladnout. Jakmile je pudink studený, přidejte k němu zbývající přísady. S pomocí šlehače vytvořte krém.
Pečení: Těsto si rozdělte na malé kousky a namačkejte do košíčků. Aby košíčky držely, dejte je na sebe a těsto vždy dávejte do horního. Pokud máte hotovo, šup s nimi do trouby. Pečte na 180 °C cca 15 minut do růžova. 15 minut je pouze orientační doba, záleží na síle těsta.
Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a krém si dejte do cukrářského pytlíku. Podle libosti s ním naplňte košíčky. Teď už zbývá jen nazdobit. My jsme použili kombinaci lískových a kešu oříšků – a po košíčcích se jen zaprášilo.
Vyzkoušíte? Budeme rádi, když se s námi o váš výtvor podělíte. Fotografii pošlete na facebook a pochlubte se!
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x