Kvasnicová pomazánka – troufnete si na neznámou chuť z babiččiny kuchařky?

Kvasnicová pomazánka, Zdroj: Archiv autoraKvasnicová pomazánka, Zdroj: Archiv autora
23. duben 2016  Karolína   Recepty  3823 zobrazení  396 slov

V současné době se kvasnice využívají v kuchyních jen velmi zřídka. Nejčastěji do těst, kdy pomáhají v kynutí a tím jejich využití končí. Není tomu ale tak dávno, kdy se kvasnice v kuchyních využívaly mnohem více. A to třeba do pomazánek. Naše babička vzpomíná, že kvasnicová pomazánka byla na stole alespoň 1x týdně. A právě z babiččiny kuchařky jsme si půjčili recept na tuto pochutinu, o který se s vámi podělíme. Troufnete si na novou chuť?

Je pravdou, že chuť samotných kvasnic není nic moc. Pokud se ale zkombinují se správným kořením, je pomazánka dokonalá. Navíc obsahuje množství vitamínu B, který pozitivně ovlivňuje nervovou činnost, kvasnice posilují nehty, vlasy i pleť a podporují chuť k jídlu.

Reklama


Ingredience:

  • 2 balíčky čerstvých kvasnic
  • 1 cibule
  • hrst čerstvých kopřiv
  • 3 vejce
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 0,5 dcl piva
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na pánvi si necháme rozehřát máslo, na kterém necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Do cibulky přidáme rozdrobené droždí a necháme opékat do doby, než začne růžovět. Rychle podlijeme polovinou připraveného množství piva, rozmícháme kvasnice a přidáme strouhanku.

Vše vzájemně propojíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme do směsi nasekanou kopřivu – ideálně lehce podušenou na páře. Přidáme zbytek piva, rozšleháme vejce, vaříme ještě 2 minuty do zhoustnutí a pak necháme vychladnout.

Vyzkoušejte i naše další pomazánky:

pomazánka z červené řepy s ořechy

pomazánka z vajec s medvědím česnekem

falešná rybí pomazánka

ke všem se hodí výtečné domácí housky!

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 1 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře