Lahodné medové řezy s borůvkovou marmeládou
9. březen 2016 Magda Recepty 5194 zobrazení 345 slovMedové řezy vypadají na první pohled jako složitá záležitost. Opak je v tomto případě pravdou. Nebojte se jejich přípravy - jsou hotové za méně než 40 minut. Máme pro vás úžasně jednoduchý recept. A co je super – medové pláty je možné použít i pro tradiční medovník.
Uvedené množství je na 3 pláty o rozměrech cca 30 x 30 cm.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 1 polévková lžíce jedné sody
- 1 vejce
- 100 g másla
- 5 lžic medu
- 6 lžic mléka
Dále si připravte:
Borůvkovou (nebo jakoukoliv jinou nejlépe domácí marmeládu) a čokoládu na vaření. Já jsem použila polevu s příchutí nugátu, která je podle mě úplně nejlepší ze všech.
Postup:
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Je lepší si nechat máslo povolit při pokojové teplotě. Pokud máme těsto řidší, přidáme ještě trochu mouky. Těsto se musí dát lehce vyválet, nesmí se trhat.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a vyválíme 3 stejně velké plátky. Pláty by měly být vysoké cca 5 mm. Pláty opatrně přeneseme na pečící papír, který si vymažeme máslem. Pečeme jednotlivě asi 15 minut dozlatova.
První plát se bude péct déle než poslední, proto pečení bedlivě sledujte. Od zlatavé barvy je jen chvilka ke spálení!
Upečené pláty necháme vychladnout. Připravíme si marmeládu a naneseme ji na vychladlé pláty. Nyní přichází na řadu poleva. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu na vaření. K čokoládě přidáme cca 1 lžíci másla.
Polevu opatrně nalijeme na vrchní plát, počkáme až vychladne a můžeme servírovat!
Přeji vám dobrou chuť! Pokud se vám recept líbil, budu ráda, když se s o něj podělíte s ostatními třeba na facebooku.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 2.25 hvězdiček / Hodnoceno: 4x