Lahodný drobenkový koláč s vlašskými ořechy, jogurtem a meruňkami
18. říjen 2016 Magda Recepty 6708 zobrazení 372 slovDrobenkové koláče jsou asi nejlepším důkazem toho, že výsledkem jednoduchého receptu může být delikatesa. Naučte se dělat tento, bude se vám líbit i po nutriční stránce, protože neobsahuje moc cukru a náplň obsahuje zdravější jogurt.
TIP: Místo oříšků můžeme do drobenky přidat třeba kokos a kakao. Fantazii se meze nekladou. Také ovoce můžeme měnit podle libosti, hodí se broskve, maliny, ostružiny, ananas aj.
Ingredience:
Na těsto
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g drcených vlašských ořechů
- 100 g másla
- 100 g krystalového cukru
- 2 žloutky
- 1 prášek do pečiva
Na náplň
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 vanička nízkotučného jogurtu
- 1 velký meruňkový kompot
- 50 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 balíček vanilkového pudinku
Postup:
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme drobenku. Tu natlačíme do dortové formy, uděláme si asi 2 cm vysoké okraje. Necháme si asi jednu hrst stranou, tu použijeme na zasypání náplně. Náplň připravíme opět smícháním všechn ingrediencí (vyjma meruněk). Asi 1/3 náplně nalijeme na těsto, poklademe meruňkami. Zbylou náplní pokryjeme ovoce a ještě zasypeme drobenkou. Máme hotovo. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut.
Podívejte se i na další snadné recepty dezertů: rychlá roláda, hrnková mramorová bábovka, borůvkový koláč z kynutého těsta a vlahý mrkvový koláč.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.62 hvězdiček / Hodnoceno: 13x