Lehký cizrnový salátek – ideální i při hubnutí do plavek
30. duben 2016 Eva Recepty 9612 zobrazení 422 slovJen málokdo v dnešní době nechce vypadat dobře. Obzvlášť v létě, kdy se chodí na pláže, kde se všechno ukáže :D. Denně bychom měli sníst porci zeleniny či ovoce. Zkrátka vitamíny a vlákninu. Ale co si budeme říkat. Někdy to prostě nevyjde. Navíc žijeme v zemi, která nenabízí celoročně čerstvé ovoce či zeleninu. Jsou tady ale i jiné možnosti. I luštěninové saláty jsou skvělé. Navíc na luštětiny v jídelníčku též často zapomínáme. Jako základ salátu použijeme cizrnu. Další ingredience jsou jen na naší fantazii. Salát skvěle doplní třeba sázené, nebo chcete-li zastřené, vejce.
salá
Zastřená vejce jsou skvělá jako snídaně, ale stejně tak se hodí k různým jiným pokrmům a to například k salátům. Tekoucí žloutek zjemní konzistenci i chuť. Způsobů jak je připravit je více. Mně se osvědčila tato metoda:
Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Mezitím vedle do hrníčku s octem vklepneme vajíčko a to tak, aby bylo ponořené. Pokud chceme dělat více vajec, zvolíme větší nádobu na ocet a vklepneme více vajec. Tím, že jsou ponořená v octě, se nespojí. Jakmile voda začne vařit, lžící v ní vytvoříme vír a vejce vlijeme do něj. Voda na chvílí přestane vřít. Po chvíli zase začne. V tu chvíli hrnec odstavíme a cca 2 minuty necháme vejce dojít.
Ingredience:
- 200 g uvařené cizrny
- 8 menších zralých rajčátek
- půlka salátové okurky
- 1 p. l. kapar
- 1 p. l. olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička citronové štávy
- lístky čerstvé máty
- sůl, pepř
Přes noc namočíme cizrnu do studené vody. Druhý den ji slijeme, vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Smícháme ji s ostatními ingrediencemi a zastřené vejce položíme salát. Nařízneme v místě žloutku, který vyteče, a podáváme s pečivem. Tip: Cizrnu můžeme vyměnit například za čočku, sojové boby, kuskus apod.
Máme pro vás další recepty na skvělé saláty:
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.75 hvězdiček / Hodnoceno: 4x