Letní zeleninový salát s avokádem. Tu správnou chuť mu dodá vypečená slanina!
29. červen 2016 Eva Recepty 10345 zobrazení 315 slovMiluji slunce, léto a lehká svěží jídla, jako jsou třeba saláty. Věděli jste, že stačí pár „fíglů“ a i ten, kdo se obvykle čerstvé zelenině vyhýbá, si náramně pochutná? Může to být balzamikový ocet, kvalitní olivový olej, šťáva z citronu, hořčičná zálivka, ořechy nebo semena či kousky dokřupava vypečené slaniny. Naučte se, jak si udělat jeden zeleninový salátek, který vás nadchne netradiční kombinací avokáda se slaninkou.
Tip: Na zeleninové saláty se skvěle hodí zastřená vejce.
Ingredience:
- 50 g slaniny
- 1 měkké zralé avokádo
- rajčata
- salátová okurka
- římský salát
- olivový olej
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- balzamikový ocet
Postup:
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a na pánvi opečeme do křupava. Není nutné ji opékat na oleji, pustí dost tuku. Nakrájíme ji na menší kousky. Avokádo rozpůlíme, zbavíme jádra a ještě ve slupce příčně i podélně nařežeme na malé kousky. Pak ho stačí ze slupky jen vytlačit do nádoby, ve kterém salát připravujeme. Nemusíme ho tedy loupat. Zeleninu omyjeme, nakrájíme a vše smícháme. Podle chutí osolíme, okyselíme a podáváme bud´ samotný, nebo jako přílohu k masu.
Máte rádi avokádo? Vyzkoušejte i guacamole či si připravte smoothie s avokádem a špenátem.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.71 hvězdiček / Hodnoceno: 17x