Málo práce, málo času a famózní výsledek – naučte se Brownies perník
15. březen 2016 Magda Recepty 5695 zobrazení 470 slovBrownies perník je úžasný dezert. Patří mezi ty, které podle názvu vypadají složitě, ale pravý opak je pravdou. Recept jsem dostala do kamarádky Radky. Doporučuji ho jako rychlé řešení v případě, když vás honí mlsná a máte současně i lenivou náladu. Brownies perník je hotový za chvilku a pozor: Nemusíte se otravovat s vážením!
Kouzlo Brownies perníku je ve spojení úžasných chutí kakaa, skořice, vanilky a čokolády.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 0,5 hrnku cukru
- 2 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce kakaa na vaření
- 1 lžička skořice
Na polevu:
- čokoláda na vaření
- máslo
- třešňová marmeláda
Na posypání můžete zvolit ořechy, kokos, čokoládovou drť – podle chuti.
Postup:
Všechny suroviny na přípravu těsta nasypeme do hluboké mísy a mixérem rozmixujeme. Pokud v testě nejsou žádné hrudky, přestaneme mixovat. Připravíme si plech, na který prostřeme papír na pečení. Všechnu hmotu vylijeme na plech a rozetřeme rovnoměrně do všech stran. Plech s těstem vložíme do rozehřáté trouby a na 150 stupňů pečeme 30 minut. Po 25 minutách zapíchneme špejli doprostřed plechu. Pokud na špejli nezůstává žádné těsto, je perník již dopečen.
Během pečení si připravíme polevu. Do skleněné misky nalámeme tabulku čokolády na vaření a přidáme 100 g másla. Nad párou necháme tuto hmotu rozehřát, řádně rozmícháme, přidáme třešňovou marmeládu a mícháme dále, dokud nebude hmota hladká a bez hrudek.
Upečený perník potřeme touto hmotou. Pokud chceme perník šťavnatější, můžeme ho rozříznout a promazat stejnou marmeládou. Můžeme perník před pomazáním také pokapat citrónovou šťávou. Pomazaný a promazaný perník ozdobíme posypem.
Ještě jednou tímto Radce děkuji a vám všem ostatním doporučuji! Budeme rádi, pokud dáte receptu like a podělíte se o něj s ostatními.
Pokud máte rádi perník – vyzkoušejte i recept na Odlehčený perník z žitné mouky.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x