Máte rádi studené polévky? Zkuste tradiční balkánskou
7. září 2016 Eva Recepty 2952 zobrazení 219 slovTradiční polévka tarator (či taratur) patří mezi balkánskou klasiku. Je to vlastně studený tekutý salát, podobný řeckým tzatzikům. A ačkoliv pochází z dálky, všechny ingredience jsou v našich zeměpisných šířkách běžně dostupné.
Připravte si ji místo klasické polévky. V parných dnech příjemně osvěží. Nahradí oběd i večeři.
Ingredience:
- 750 g jogurtu
- Hrst nadrobno nasekaného kopru (pokud možno čerstvého)
- 1 menší nadrobno nakrájená okurka
- 2 stroužky utřeného česneku
- Půl hrsti sekaných vlašských ořechů
- Menší hrnek vody
- 1 p. l. citronové šťávy
- 1 p. l. olivového oleje
- Půl lžičky soli
- Pepř
Postup:
Všechny ingredience smícháme a necháme vychladit v lednici. Polévka je lepší alespoň po půl dni, kdy se všechny chutě důkladně propojí.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x