Naše verze ruské klasiky: Připravte si vydatný boršč
9. únor 2016 Magda Recepty 3663 zobrazení 309 slovNebaví vás připravovat stále dokola klasické vývary se zavářkou nebo přesnídávkové polévky podobné chuti? Chtěli byste si připravit polévku, ve které se bude snoubit několik různorodých chutí dohromady a přitom bude skvěle chutnat? V takovém případě si uvařte poctivý boršč. Jak na něj?
Budeme potřebovat na 4 porce: 1 kuřecí stehno, 100g vepřového masa, 100 g hovězího masa, 1 červená řepa, 2 mrkve, 2 cibule, ¼ hlávky zelí, 3 rajčata, 4 bobkové listy, 1 lžičku nového koření, 1 petržel, 3 střední brambory, sůl, pepř, hrnek zakysané smetany, 50g másla
Postup
Ze všeho nejdříve si připravíme vývar. Do většího hrnce si nalijeme 2 litry vody, do které vložíme kuřecí, vepřové a hovězí maso. Vodu důkladně osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření a pomalu přivedeme k varu. Po 1 hodině vyjmeme kuřecí maso, které již je měkké a vepřové maso s hovězím necháme vařit ještě 70 minut. Pak vyndáme i vepřové maso s hovězím a všechny druhy masa nakrájíme na kostičky.
Do dalšího hrnce si necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme nahrubo nakrájenou cibulku. Pak přidáme ještě půlkolečka mrkve a petržele, 2 minuty restujeme a zalijeme přecezeným vývarem. Přivedeme k varu a přidáme na kostky nakrájené brambory, kostky červené řepy, kostičky rajčat a proužky zelí. Až budou brambory měkké, přidáme také na kostky nakrájené maso a ještě 5 minut necháme společně provařit.
Zakysanou smetanu můžete dát do polévky až na talíři nebo již na konci vaření. My raději dáváme smetanu již do polévky, protože se lépe propojí se všemi chutěmi polévky.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.3 hvězdiček / Hodnoceno: 10x