Nepečený jahodový bezlepkový koláč. Hotový je za 10 minut!
7. červen 2016 Eva Recepty 15146 zobrazení 304 slovV poslední době se z bezlepkovými recepty roztrhl pytel. Já osobně potraviny s lepkem jím. Nemám na něj totiž alergii. Určitě to s ním ale nepřeháním a občas vařím i bezlepkově a s "pečivem ke všemu" jsem dávno přestala. Někteří na něj ale alergii mají. Je dokonce spojován se vznikem některých chorob. Co to vlastně lepek je? Lepek nebo také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, který se nachází společně se škrobem v semenech některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene.
Tento nepečený koláč je jeden z nejjednodušších receptů na něco sladkého a za to, že je bezlepkový, mohou bezlepkové piškoty. Samozřejmě můžete použít normální piškoty.
Ingredience:
- 300 g čerstvých jahod
- 1 balení mascarpone nebo měkkého tvarohu
- 200 bezlepkových piškotů
- 50 g másla
- 50 ml smetany
- skořice
- vanilkový cukr nebo jiné sladidlo
Piškoty nadrtíme válečkem a důkladně, klidně i umytýma rukama, smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotou pokryjeme dno formy a umačkáme ji po celé ploše. Vytvoříme asi centimetrový okraj. Umixujeme 2/3 jahod se smetanou, cukrem a směs smícháme s tvarohem. Směsí pokryjeme korpus a ozdobíme jahodami. Alespoň dvě hodiny chladíme v lednici.
Máte rádi rychlé dezerty? Podívejte se i na naše další recepty:
jahodový koláč z pohankové mouky
hrnková mramorová bábovka s čokoládou a citronem
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x