Odlehčený perník z žitné mouky s pomerančovou marmeládou
27. leden 2016 Magda Recepty 8650 zobrazení 171 slovPerník a jeho vůně – kdo by odolal, že? Nechcete si vyčítat, že jste opět podlehli a spořádali celý plech lahodného perníku? Vyzkoušejte naši odlehčenou verzi tradičního perníku. Recept je snadný a rychlý.
Množství je počítáno na menší pekáček.
Budete potřebovat:
170 g žitné mouky, 150 g pšeničné hladké mouky, 170 g třtinového cukru, 1 vejce, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce medu, 125 ml oleje, cca polovinu skleničky lžička jedlé sody, 0,5 prášku do perníku, vanilkový cukr, ¼ litru teplého mléka.
Důležitou přísadou je pomerančová marmeláda (lze nahradit jakoukoli jinou).
Postup:
Pekáček si předem vyložte pečícím papírem.
Všechny ingredience smíchejte. ½ polovinu těsta nalijte do pekáčku, potřete marmeládou a nalijeme zbytek těsta. Pečte na 180°C asi 35 minut.
Tento perník vydrží dlouho vláčný...tedy pokud vydrží být nesněden...
Pokud chcete perník na celý plech udělejte jej z dvojité dávky. Pečte na plechu s vyšším okrajem.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 3.18 hvězdiček / Hodnoceno: 11x