Originální nepečený dort s kytičkami pro malé i velké
28. leden 2016 Magda Recepty 6935 zobrazení 400 slovŽijete v přesvědčení, že je příprava dortů pracná a zdlouhavá? My jsme si to mysleli také až do té doby, než jsme vyzkoušeli recept na dort s kytičkami. Naučte se ho i vy a připravte oslavenci báječně sladké překvapení.
Připravit dort jde i bez složitého pečení, na které stejně není čas. Nejdříve si zkontrolujte, jestli máte doma formu na dort. Máte? Začínáme:
Budete potřebovat:
1 balíček klasických piškotů, 1 balíček cukrářských piškotů, 2 vaničky polotučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 1 balení mascarpone, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, šťávu a kůru z poloviny citrónu, 5 zralých banánů, ½ lžičky skořice, čokoládu na vaření, 1 - 2 lžíce másla, 1 balíček bonbónů – my jsme použili kytičky.
Připravte si také: podnos na dort, talíř, formu na dort a ozdobnou stužku
Postup:
Nejdříve si připravte náplň: Smíchejte oba tvarohy, smetanu, mascarpone, cukr, vanilkový cukr a nakonec přidejte kůru a šťávu z citrónu. Ochutnejte a případně doslaďte podle chuti.
Na podnos či talíř, na kterém budete dort podávat, umístěte otevírací dortovou formu a její dno vyložte klasickými piškoty. Ke stěnám postavte dlouhé cukrářské piškoty, které můžete seříznout do požadované výšky. Seříznutá část patří dolů, aby vrch zdobily oblé konce piškotů.
Na piškoty naneste krém, poté vrstvu banánů, posypte trochou skořice a opakujte až se dostanete k vrcholu piškotů. Poslední musí být vrstva krému, aby se na ní mohla nalít čokoládová poleva.
Čokoládovou polevu vytvoříte tak, že si ve vodní lázni rozhřejte čokoládu na vaření a přidáte k ní máslo (je to stejná poleva, jakou jsme použili na Míša řezy).
Polevu opatrně nalijte na dort a ještě než ztuhne, naskládejte na ní bonbony podle vaší fantazie. Nyní nechte dort ztuhnou v ledničce. Po cca 2 hodinách můžete sundat formu a piškoty převázat stužkou.
Teď už stačí jen nalít skleničky a připít si na zdraví. Pokud jsme vás inspirovali a dort si připravíte, budeme rádi, když nám pošlete fotografie, jak se vám povedl.
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 2.33 hvězdiček / Hodnoceno: 6x