Podzim je tu! Krémová kapustová polévka vás skvěle zahřeje!
1. listopad 2016 Eva Recepty 3512 zobrazení 357 slovS krémovými polévkami se roztrhl v poslední době pytel. A nedivím se. Jsou hned a jsou skvělé. Já si navíc téměř do každé přidávám špetku chilli a navrch zakysanou smetanu.
Malé zelené kapustičky mám ráda jak dušené na cibulce jako přílohu, tak je z nich tato skvělá zdravá a sytá polévka. Sytě zelená barva zase lahodí našim očím.
Ingredience:
- 500 g kapustiček
- 1 cibule
- sůl, pepř, chilli
- stroužek česneku
- kelímek zakysané smetany
- den staré pečivo na krutony
- 3 lžíce olivového oleje
- 400 ml vody či vývaru
- 1 vařená brambora
Postup:
Kapustičky omyjeme, odřežeme košťály a asi deset minut vaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím si v hrnci na troše oleje opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uvařené kapustičky, sůl, pepř, chilli, utřený stroužek česneku a podlijeme vroucí vodou, event vývarem. Asi čtvrt hodiny povaříme, přidáme na menší kousky uvařenou bramboru a krátce umixujeme na krém. Nemusí být zcela jemný, menší kousky nejsou vůbec na závadu. Navrch přidáme zakysanou smetanu a na oleji dozlatova opečené krutony.
Tip: Do kapustové polévky se skvěle hodí kousky uzeného masa či slaniny.
Vyzkoušejte i naše další polévky: Vydatná fazolová polévka, tradiční čočková polévka s párkem, litevská z červené řepy a další.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 2x