Poklad italské kuchyně – lahodný předkrm jménem Bruschetta!
6. červenec 2016 Eva Recepty 9412 zobrazení 294 slovTaky máte tak rádi italskou jednoduchou kuchyni plnou voňavých červených rajčat, mozarelly, čerstvé bazalky nebo třeba sušené šunky? Mezi jeden můj oblíbený pokrm patří bruschetta. Je to vlastně opečený chléb podobný naší topince. Slovo je odvozeno od slovesa bruscare, česky péci. Jde o zvykový recept, který v Itálii doprovází tradiční podzimní akce pěstitelů oliv. V lisovnách slouží jako podklad pro ochutnávání prvních várek čerstvého olivového oleje.
Bruschetty se dělají z bílého chleba, který je pečený nad ohněm do křupava. My si je můžeme opéci třeba v troubě, eventuelně na grilu či pánvi. Z této dobroty se stal typický italský předkrm, který najdete v každé italské restauraci jak v Itálii, tak po celém světě.
Ingredience:
- 4 plátky bílého chleba, popř. bagety
- 12 ks zralých cherry rajčátek
- olivový olej
- stroužek česneku
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Plátky chleba dáme péci nasucho do trouby. Mezitím si na drobné kousky nakrájíme omytá rajčata a bazalku, smícháme se třemi lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme. Ještě teplé křupavé pečivo potřeme česnekem a pokapeme kvalitním olivovým olejem. Na opečené krajíce chleba poklademe rajčatovou směs a je hotovo!
Tip: Bruschetty je možné ozdobit hoblinkami parmezánu nebo olivami.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.82 hvězdiček / Hodnoceno: 11x