Připravte si netradiční pomazánku! V hlavní roli červená řepa a ořechy
13. leden 2016 Magda Recepty 5626 zobrazení 302 slovMáte doma červenou řepu a potřebujete ji rychle zpracovat do nenáročného pokrmu? Přinášíme recept na jednoduchou pomazánku z červené řepy, kterou budete mít hotovou za 5 minut a je ideální na snídaně i svačiny.
Na 4 porce si připravíme: 1 střední čerstvou červenou řepu, 250g polotučného tvarohu, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, vyloupaná jádra vlašských ořechů
Postup
Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme do větší misky. V rychlovarné konvici uvaříme vodu a vroucí vodou zalijeme nastrouhanou řepu v misce. Necháme zhruba 30 vteřin uležet a následně řepu ochladíme ve studené vodě. Pokud bychom nechali řepu v horké vodě příliš dlouho, rozpadla by se a neměla by potřebnou strukturu. Řepa musí být v pomazánce měkká, ale nikoliv rozvařená. Ochlazenou řepu scedíme a necháme okapat.K řepě přidáme tvaroh, najemno nasekanou jarní cibulku, důkladně promícháme a dochutíme jen solí a pepřem.
Pomazánku mažeme ideálně na čerstvý celozrnný chléb a navrch položíme poloviny jader vlašských ořechů. Nahořklá chuť ořechů se skvěle doplňuje s nasládlou chutí řepy.
Dobrou chuť!
Podívejte se na další recepty z červené řepy. Máme pro vás například rizoto nebo další chutnou pomozánku.
Nevíte, jak s řepou pracovat? Podívejte se do zápisníku.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Doporučujeme
červená řepa
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 5x