Připravte si netradiční pomazánku! V hlavní roli červená řepa a ořechy

Pomazánka z červené řepy, Zdroj: Archiv autoraPomazánka z červené řepy, Zdroj: Archiv autora
13. leden 2016  Magda   Recepty  5626 zobrazení  302 slov

Máte doma červenou řepu a potřebujete ji rychle zpracovat do nenáročného pokrmu? Přinášíme recept na jednoduchou pomazánku z červené řepy, kterou budete mít hotovou za 5 minut a je ideální na snídaně i svačiny.

Na 4 porce si připravíme: 1 střední čerstvou červenou řepu, 250g polotučného tvarohu, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, vyloupaná jádra vlašských ořechů

Reklama

Postup

Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme do větší misky. V rychlovarné konvici uvaříme vodu a vroucí vodou zalijeme nastrouhanou řepu v misce. Necháme zhruba 30 vteřin uležet a následně řepu ochladíme ve studené vodě. Pokud bychom nechali řepu v horké vodě příliš dlouho, rozpadla by se a neměla by potřebnou strukturu. Řepa musí být v pomazánce měkká, ale nikoliv rozvařená. Ochlazenou řepu scedíme a necháme okapat.K řepě přidáme tvaroh, najemno nasekanou jarní cibulku, důkladně promícháme a dochutíme jen solí a pepřem.

Pomazánku mažeme ideálně na čerstvý celozrnný chléb a navrch položíme poloviny jader vlašských ořechů. Nahořklá chuť ořechů se skvěle doplňuje s nasládlou chutí řepy.

Dobrou chuť!

Podívejte se na další recepty z červené řepy. Máme pro vás například rizoto nebo další chutnou pomozánku.

Nevíte, jak s řepou pracovat? Podívejte se do zápisníku.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)

Doporučujeme

červená řepa


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře