Recept na domácí langoše – nebojte se změny, chutnají výtečně i s pestem!

Domácí langoše, Zdroj: Archiv autoraDomácí langoše, Zdroj: Archiv autora
7. duben 2016  Magda   Recepty  4688 zobrazení  363 slov

Čas od času mě přepadne chuť na nějakou „čuňačinku“, třeba právě na langoše. Ty si dám tak jednou do roka. Mám pro vás recept na domácí langoše – klasické i s malou obměnou. Aby si moje dušička mohla říci, že jedla alespoň něco zdravého, potřela jsem langoš domácím pestem z medvědího česneku a světe div se, kombinace chutí je to velmi zajímavá!

Domácí langoše jsou hotové velmi rychle a ani příprava těsta není nijak složitá. Co je hlavní, domácí těsto na lagoše se s tím kupovaným nedá srovnávat. Je totiž mnohem vláčnější a chuťově výraznější. Uvedená dávky těsta postačí na cca 7 věších langošů.

Reklama


Ingredience:

Na těsto na langoše:

  • 300 g hladké mouky
  • 2 dcl mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 balíček kvasnic

Na potření:

  • kečup (nejlépe domácí)
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g tvrdého sýra
  • bylinkové pesto

Postup:

Nejdříve si uděláme kvásek. Ten přidáme do mouky spolu s dalšími přísadami a vypracujeme těsto. Dáme ho na cca 45 min odležet do tepla.

Po vyknutí těsto znovu důkladně prohněte, vyválíme váleček a odkrajujeme stejně velké díly. Z těch vyválíme placky silné asi 0,5 cm. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

Na potření si připravíme:

Kečup a dva stroužky česneku (můžete přidat i více, podle chuti). Česnek rozmačkáme a smícháme s kečupem. S připravenou směsí potíráme langoše, nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem.

Vyzkoušejte i variantu s pestem. Langoš potřete pestem a zasypte sýrem, chutná to fakt skvěle!

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 3.4 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře