Recept z lososa pro gurmány! Syrový losos na lůžku z chřestu a tvarohu!
29. červenec 2016 Petr Recepty 4373 zobrazení 376 slovMilujete jemnou a charakteristickou chuť čerstvého lososa? Máte spolehlivého dodavatele čerstvého masa a chcete si občas toto maso vychutnat v jeho přírodní chuti bez tepelné úpravy? Vynikajících receptů z lososa jsou stovky. Většina z nich je tepelně upravených. Nejznámějším receptem z lososa za syrověje tataráček. My přinášíme další delikatesu z této mořské ryby – kousky syrového lososa na lůžku z vařeného chřestu a tvarohu s koprem.
Základem je vždy kvalitní maso. Pokud chcete konzumovat lososa syrového, mělo by maso být jen chlazené, nikoliv mražené.
Ingredience:
- 100 g čerstvého lososa
- 250 ml polotučného tvarohu
- 1 citron
- hrst kopru
- 12 tyčinek zeleného chřestu
- sůl
- pepř
Postup:
Jediná složka receptu, která bude tepelně upravena je chřest. Jednotlivé tyčinky chřestu důkladně očistíme a vložíme na 3-4 minuty spařit do vroucí vody. Pak tyčinky necháme vychladnout ve studené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Tvaroh dáme do misky, ochutíme solí, pepřem, nasekaným koprem a šťávou a nastrouhanou kůrou z ½ citronu. Důkladně promícháme a necháme uležet. Maso z lososa nakrájíme na malé kousky (podobně jako na tatarák) a dáme do další misky. Ochutíme jen solí a pepřem a jemně zakápneme citronovou šťávou. Tyčinky chřestu nakrájíme přibližně na 1 cm délky.
Aby vypadal pokrm při servisu lépe, můžeme využít kulatá tvořítka. Do spodní části naskládáme kousky chřestu, které potřeme vrstvou 1-2 cm tvarohu. Na tvaroh pak naskládáme plátky nebo kousky masa a můžeme dozdobit sedmikráskou a koprem. Tvořítko opatrně sundáme a můžeme servírovat. Ideální příloha k tomuto pokrmu je domácí bagetka s bylinkovým máslem.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Petr
Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.
Hodnocení
Hodnocení: 3.33 hvězdiček / Hodnoceno: 6x