Rychlý jahodový koláč z pohankové mouky aneb mlsáme zdravě!
13. červen 2016 Karolína Recepty 8541 zobrazení 281 slovSezóna jahod je v plném proudu. Pokud se vám poštěstilo a máte přebytek jahod, zkuste si z nich udělat rychlý zdravý koláč. Chutná prostě dokonale!
Tento recept patří mezi ty vůbec nejjednodušší, a přesto je na jeho konci perfektní dezert, který vám zaručeně bude chutnat!
Ingredience:
- jahody – cca 20 kusů (podle velikosti formy), aby pokryly celý koláč
- čokoláda – na polití
Na těsto:
- 100 g hrubé mouky pšeničné
- 100 g pohankové mouky
- lžičku prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 125 ml kefíru nebo mléka
- 70 ml oleje
Na drobenku:
podle potřeby stejný díl hrubé mouky, másla a cukru
Postup:
Formu na koláč vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, kefír, olej a vejce a důkladně zamícháme v lité těsto. Pomocí rukou vytvoříme drobenku. Těsto nalijeme do formy poklademe čokoládou, jahodami a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 160°C cca 35 minut.
Vyzkoušejte také: Nepečený jahodový bezlepkový koláč.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 2.75 hvězdiček / Hodnoceno: 8x