Skvělý nedělní dezert do sklenice – domácí termix s griotkou
17. duben 2016 Magda Recepty 4845 zobrazení 350 slovI v dnešní době má čas nedělního oběda slavnostní nádech, kdy připravujeme složitější pokrmy, na které v týdnu není dostatek času. Nedělní menu by mělo být tříchodové – polévka, hlavní chod a dezert. A právě recept na skvělý dezert do sklenice vám přinášíme. Domácí termix s trochou griotky se stane skvělou tečkou nedělního oběda.
Termix je pochoutkou, kterou milují, nebo alespoň milovaly, tisíce lidí. Bohužel technologie výroby se neustále mění a tak je znát, že ani originál už nechutná tak, jako dříve. My přinášíme recept, jak si tuto dobrotu připravit doma. Chuť bude velmi podobná. Navíc je hotovo za pár minut.
Ingredience:
- 1 polotučný tvaroh
- 1 čokoládový puding
- mléko na přípravu pudingu
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžíce cukru moučka
- 4 malé panáky griotky
- piškoty
Postup:
Dle návodu na obalu uvaříme puding, který necháme vychladnout. Mezitím si do větší misky dáme tvaroh, který důkladně smícháme s cukrem a kakaem. Do tvarohu přidáme vychladlý puding a společně promícháme. Do sklenic dáváme po lžičkách termitovou směs, kterou vždy prolijeme trochou griotky a prokládáme piškoty. Můžeme ozdobit trochou sterilovaného ovoce a necháme v lednici 1 hodinu ztuhnout.
Máme pro vás recepty i na další chutné domácí dezerty, například:
Tradiční věnečky z odpalovaného těsta
Hrnečkový recept na švédský koláč
Brownies perník a další!
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 1 hvězdiček / Hodnoceno: 1x