Snadné špaldové rohlíčky + 3 další recepty na domácí pečivo
17. listopad 2016 Farwela Recepty 5378 zobrazení 417 slovZnáte ten pocit, když vám dojde pečivo? Žádný problém! Mám pro vás recept na vynikající špaldové rohlíčky, vyjma kynutí jsou i velmi rychlé. A co je hlavní – chuť domácích rohlíčků i chleba je s těmi kupovanými snad ani nedá srovnat!
Domácí pečivo není vůbec složité. Stačí se jen odhodlat a začít. Když to uděláte, už nebudete kupovat „gumáky“ v obchodu.
Ingredience:
- 300 g špaldové celozrnné mouky (většinou dávám 150g bílé špaldové a 150g celozrnné špaldové)
- 1,5 dcl mléka
- 20 g droždí (nebo sáček sušeného droždí)
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička třtinového cukru
- 65 g olivového oleje
Postup:
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Odvážíme si mouku, přidáme olej a následně vzešlý kvásek. Pečlivě promícháme a necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu. Těsto z celozrnné mouky kyne hůře, než z mouky bílé.
Vál si posypeme lehce moukou, těsto vyklopíme z misky, trochu propracujeme a rukama vyválíme váleček s průměrem asi 8cm. Z válečku si nakrájíme kousky, vychází jich asi 6ks. Kousky si propracujeme a vyválíme na tenčí pláty, které následně zavineme do rohlíku. Rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Troubu nastavíme na 190°Ca pečeme 20min. Ke konci hlídáme a dle potřeby vyndáme dříve, aby se rohlíčky nepřipálili.
Vyzkoušejte i tyto recepty:
Líbily se Vám recepty?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Farwela
Hodnocení
Hodnocení: 3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x