Studená litevská polévka z červené řepy vás nadchne!

studená polévka, Zdroj: Archiv autorastudená polévka, Zdroj: Archiv autora
5. květen 2016  Eva   Recepty  13107 zobrazení  380 slov

V zimě nás zahřejí. V létě nás mohou ochladit. Polévky! Už jste někdy zkusili studenou? Minulý rok jsem objevila recept na studenou litevskou polévku z řepy a kefíru. A jsem jí nadšena. Snad i vám zachutná.

Červená řepa má samá pozitiva. Aktivuje tvorbu červených krvinek. Vyvolává optimističtější náladu. Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky také z mozku. POkud máte řepu rádi, podívejte se na tipy, jak pracovat s červenou řepou.

Reklama


Ingredience:

  • 2 doměkka uvařené řepy
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 1 uvařená větší brambora
  • 1 menší cibulka
  • 1/2 salátové okurky
  • hrst čerstvého kopru
  • 1 kefír
  • sůl, pepř

Postup:

Řepu oloupeme a uvaříme doměkka. Je možné použít vakuovanou eventuelně nakládanou. Vejce a oloupanou bramboru uvaříme. Vše nakrájíme na menší kusy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kopr. Zalijeme kefírem a dle chuti osolíme a opepříme. Polévku uložíme alespoň na pár hodin do lednice. Ještě lepší je druhý den. Tip: Do polévky se skvěle hodí vlásky doměkka uvařeného hovězího masa. Podobně jako například do boršče.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)

Máme pro vás recepty i na další domácí polévky

 


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 2.67 hvězdiček / Hodnoceno: 6x


Komentáře