Studená litevská polévka z červené řepy vás nadchne!
5. květen 2016 Eva Recepty 13107 zobrazení 380 slovV zimě nás zahřejí. V létě nás mohou ochladit. Polévky! Už jste někdy zkusili studenou? Minulý rok jsem objevila recept na studenou litevskou polévku z řepy a kefíru. A jsem jí nadšena. Snad i vám zachutná.
Červená řepa má samá pozitiva. Aktivuje tvorbu červených krvinek. Vyvolává optimističtější náladu. Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky také z mozku. POkud máte řepu rádi, podívejte se na tipy, jak pracovat s červenou řepou.
Ingredience:
- 2 doměkka uvařené řepy
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 1 uvařená větší brambora
- 1 menší cibulka
- 1/2 salátové okurky
- hrst čerstvého kopru
- 1 kefír
- sůl, pepř
Postup:
Řepu oloupeme a uvaříme doměkka. Je možné použít vakuovanou eventuelně nakládanou. Vejce a oloupanou bramboru uvaříme. Vše nakrájíme na menší kusy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kopr. Zalijeme kefírem a dle chuti osolíme a opepříme. Polévku uložíme alespoň na pár hodin do lednice. Ještě lepší je druhý den. Tip: Do polévky se skvěle hodí vlásky doměkka uvařeného hovězího masa. Podobně jako například do boršče.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Máme pro vás recepty i na další domácí polévky
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.67 hvězdiček / Hodnoceno: 6x