Svěží jarní salát z pampelišky – vyrazte na louku, natrhejte a objevte chuť jara!
14. duben 2016 Karolína Recepty 6711 zobrazení 249 slovPampeliška - Smetanka lékařská - odstraňuje z těla škodlivé látky, ovlivňuje činnost jater a čistí krev. V lidovém léčitelství se používá hlavně ve formě čaje z kořene rostliny nebo listu. Mladé lístky lze upravit jako salát na podporu trávení, je extra jednoduchý a objevíte novou – hořce sladkou chuť.
Pampeliška chutná hořce, proto je důležité použít mladé lístky. Jestliže máte doma místo, zkuste si vypěstovat listy na pampeliškový salát. Rostlinu je třeba pěstovat v temnu, díky tomu budou listy světlé a nebudou hořké.
Ingredience:
- 2 hrsti pokrájených mladých pampeliškových listů
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 2 rajská jablíčka
- cibule
- cukr
- sůl
- olej (nejlépe olivový)
- ocet
- voda
Postup:
Z cukru, soli, vody, oleje a octa připravíme zálivku. Poměry zvolíme podle chuti, více cukru a méně octa znamená sladší chuť. Zálivku promícháme s pampeliškovými lístky, najemno nakrájenou cibulí a zeleninou. Salát z pampelišky můžeme jíst samotný, hodí se také k tučnějším grilovaným masitým pokrmům.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 3.25 hvězdiček / Hodnoceno: 8x