Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
1. únor 2016 Magda Recepty 2573 zobrazení 226 slovPalačinky rozhodně nemusíte jíst jen s marmeládou. Trochu jsme experimentovali, spojili klasický recept s moderním postupem a výsledek stojí za to! Vyzkoušejte tento recept, bude chutnat všem!
Budete potřebovat:
Na těsto na palačinky:
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
2 vejce
sůl
Na pohankovou náplň:
2 hrnky uvařené pohanky
500g mletého masa
cibule
čubrica
sůl
pepř
olej
Postup:
Pohanku proberete, propláchněte, vložte do hrnce, zalijte osolenou vodou (cca na palec nad pohanku) a vařte 10 minut. Vypněte a nechte dojít.
Než pohanka vychladne, připravte si těsto na palačinky. Palačinky pečte na pánvi na sucho, pokud vám to nepůjde, smažte je klasicky na oleji.
Příprava náplně:
Na tuku usmažte cibuli, přijdete osolené a opepřené maso, usmažte. Ke konci přidejte čubricu a uvařenou pohanku, promíchejte.
A teď vyrobte hnízda: Doprostřed palačinky dejte náplň, zabalte. Aby hnízdo drželo, v horní části propíchněte párátkem. Hnízda naskládejte vedle sebe do zapékací misky, posypte sýrem a zapečte v troubě – stačí cca 15 minut.
Pochoutka je na světě!
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 4x