Upečte si voňavý italský chléb zvaný focaccia
12. říjen 2016 Eva Recepty 5267 zobrazení 287 slovFocaccia (čteme fokača) je italský chléb, který se obvykle ochucuje olivovým olejem, solí, bylinkami, cibulí nebo třeba olivami a rajčaty.
Hodí se jako příloha k masu nebo základ pro pizzu či sendviče.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 2 kostky droždí
- 3 dcl vody
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Černé olivy
- Cherry rajčátka
- Tymián
Postup:
Ve vlažné vodě rozmícháme kostku droždí a necháme ho zcela rozplynout. Spojíme s moukou, přidáme špetku soli, pokapeme olivovým olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme na teplém místě odpočinout a to asi 40 minut. Plech či pekáč vymažeme olivovým olejem, těsto rozprostřeme a poklademe na něj olivy, rajčátka, posypeme solí (vhodné jsou krystalky), nadrobno nasekaným rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Troubu rozpálíme na maximum a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo: Domácí babiččiny housky a domácí chléb.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.6 hvězdiček / Hodnoceno: 5x