V jednoduchosti je krása! Aglio olio e peperoncino jsou toho důkazem
27. září 2016 Eva Recepty 3491 zobrazení 241 slovV překladu jsou to vlastně špagety s olejem, česnekem a feferonkou. Je to jednoduché jako facka, přesto mají v restauracích v Čechách tendence přidávat kuřecí nebo vepřové maso nebo je posypat klasickým tvrdým sýrem, namísto parmazánu, který vlastně do ryze italského receptu také nepatří.
Základem jsou dobře uvařené těstoviny, což určitě neznamená rozvařené, ale ani příliš tvrdé. Ital řekne al dente, neboli na zkus.
Ingredience:
- 400 g sušených špaget (nebo klasických)
- 100 ml olivového oleje extra virgin
- 2 ks čerstvé feferonky
- 16 stroužků česneku
- Hrst nasekané petrželové natě
- Hrst strouhaného parmazánu (není nutné)
Postup:
Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě, asi 7 minut. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekané feferonky a petrželovou nať. Pánev zahřejeme a asi po 2 minutách zalijeme trochou vody z hrnce, kde se vaří špagety. Špagety promícháme na pánvi se směsí a můžeme podávat posypané parmazánem.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 4x