Vydatná fazolová polévka – zasytí, ale nezpůsobí plynatost
24. duben 2016 Karolína Recepty 4592 zobrazení 396 slovFazole jsou stejně tak, jako drtivá většina luštěnin nadýmavé. Většina z nás s nimi má spojené nafouknuté břicho, pocity přejezení a plynatost. To se u bílých fazolí ale stává jen v případech, že jich najednou spořádáte velké množství. My si z této pochutiny připravíme vynikající polévku. Abyste po její konzumaci nebyli nafouknutí, je důležité dát fazolí do polévky jen přiměřené množství a přidat více zeleniny.
Pro zajímavost: Angličan James Skeates jedl půl roku jen 2 plechovky fazolí denně. Za tu dobu zhubl 38 kg a podle všech zdravotnických vyšetření mu nechyběly žádné látky. Vzhůru do vaření.
Ingredience:
- 100g velkých bílých fazolí
- 1 cibuli
- 1 klobása
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 řapíkatý celer
- snítka libečku
- zelená petrželka
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- lžíce mouky
- lžíce červené mleté papriky
- voda
- olej
smetanu
Postup:
Fazole necháme ve vlažné vodě namočené přes noc. Do vody přidáme také bobkový list. Druhý den scedíme, vyměníme vodu a dáme vařit. Přidáme nové koření, libeček a pepř. Na oleji necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou a necháme chvilku usmažit červenou jíšku. Tu pak přidáme k fazolím a polévku osolíme.
Zeleninu nakrájenou na kostky přidáme až když fazole začínají měknout. Přidáme také na půlkolečka nakrájenou klobásku a vaříme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou a do vypnuté polévky nasekáme petrželku.
Vyzkoušejte i další výborné polévky:
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Karolína
Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.
Hodnocení
Hodnocení: 2.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x