Vydatná fazolová polévka – zasytí, ale nezpůsobí plynatost

fazolová polévka, Zdroj: Archiv autorafazolová polévka, Zdroj: Archiv autora
24. duben 2016  Karolína   Recepty  4592 zobrazení  396 slov

Fazole jsou stejně tak, jako drtivá většina luštěnin nadýmavé. Většina z nás s nimi má spojené nafouknuté břicho, pocity přejezení a plynatost. To se u bílých fazolí ale stává jen v případech, že jich najednou spořádáte velké množství. My si z této pochutiny připravíme vynikající polévku. Abyste po její konzumaci nebyli nafouknutí, je důležité dát fazolí do polévky jen přiměřené množství a přidat více zeleniny.

Pro zajímavost: Angličan James Skeates jedl půl roku jen 2 plechovky fazolí denně. Za tu dobu zhubl 38 kg a podle všech zdravotnických vyšetření mu nechyběly žádné látky. Vzhůru do vaření.

Reklama


Ingredience:

  • 100g velkých bílých fazolí
  • 1 cibuli
  • 1 klobása
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 řapíkatý celer
  • snítka libečku
  • zelená petrželka
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • lžíce mouky
  • lžíce červené mleté papriky
  • voda
  • olej

smetanu

Postup:

Fazole necháme ve vlažné vodě namočené přes noc. Do vody přidáme také bobkový list. Druhý den scedíme, vyměníme vodu a dáme vařit. Přidáme nové koření, libeček a pepř. Na oleji necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou a necháme chvilku usmažit červenou jíšku. Tu pak přidáme k fazolím a polévku osolíme.

Zeleninu nakrájenou na kostky přidáme až když fazole začínají měknout. Přidáme také na půlkolečka nakrájenou klobásku a vaříme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou a do vypnuté polévky nasekáme petrželku.

Vyzkoušejte i další výborné polévky:

tradiční čočková s párkem

polévka z medvědího česneku

vydatný boršč

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 2.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře