Zeleninová princezna na šest? Cuketa! Udělejte si z ní báječné domácí chipsy
15. červenec 2016 Eva Recepty 4582 zobrazení 340 slovSezóna cukety je tady. Je skvělá. Dá se využít na tisíc způsobů. Údajně byla vyšlechtěna v Itálii a to z tykve. Křupavé cuketové chipsy se skvěle hodí jako občerstvení pro návštěvu. Doplnit je můžete jemným bazalkovým dipem. Recept je jednoduchý a super rychlý!
Věděli jste, že: cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů? Díky tomu příznivě působí na na srdce, ledviny, trávicí ústrojí, pomáhá při léčbě cukrovky, revmatismu a dny.
Ingredience:
- 1 větší cuketa
- chilli
- sušený česnek
- sůl
- olivový olej
- 1 kelímek zakysané smetany
- hrst čerstvých bazalkových listů
Cuketu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, které poklademe na pečící papír na plech. Posypeme je kořením, sušeným česnekem a solí a pokapeme olivovým olejem. Pečeme do zhnědnutí okrajů, tedy dokřupava a to zhruba 15 minut. Dip je ze zakysané smetany, polévkové lžíce olivového oleje a pokrájených listů čerstvé bazalky.
Tip: Zvolte větší cuketu. Při pečení se její velikost až o polovinu zmenší.
Návštěvu i sebe můžete překvapit dalšími domácími pochutinami. Máme recept také na domácí bramborové chipsy či kynuté slané tyčinky Vyzkoušejte také 5 různých omáček a dipů, se kterými můžete tyto pochutiny ozvláštnit.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.8 hvězdiček / Hodnoceno: 10x