Domácí meduňkový ledový čaj – přírodní osvěžení v horkých dnech

Domácí meduňkový čaj, Zdroj: Archiv autoraDomácí meduňkový čaj, Zdroj: Archiv autora
13. květen 2016  Karolína   Jak vyrobit?  3191 zobrazení  278 slov

Zdají se vám teploty nad 20°C už moc a potřebujete častěji relaxovat, osvěžit se a zchladit se? Nejste příliš zastánci chlazených limonád, které obsahují velké množství cukrů? Přinášíme tip na skvělé jarní a letní osvěžení – domácí meduňkový čaj. Sezona meduňky už je v plném proudu a příprava čaje není nijak složitá. Stačí uvařit a nechat vychladit v lednici.

Nejenže meduňkový čaj z čerstvých lístků této rostliny skvěle chutná, ale je prospěšný i z lékařského hlediska. Meduňka pomáhá při stresu, při nespavosti, při migréně, odbourává křeče v žaludku a celkově podporuje trávení a zažívání.

Reklama


Ingredience:

  • 1 l vody
  • 3 lžičky kvalitního černého čaje
  • 1 hrst lístků meduňky
  • 3 plátky citronu
  • třtinový cukr dle chuti
  • kostky ledu

Postup:

Lístky meduňky nejprve důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je smícháme do hrnce s černým čajem a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme louhovat 3-5 minut. Nikdy ne déle, protože černý čaj pak začíná hořknout.  Čaj přecedíme přes sítko, aby zbyla jen čistá tekutina, přidáme plátky citronu, led a necháme několik hodin vychladit.

Vyzkoušejte i lahodný domácí pečený čaj!

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře