Ještě stále je léto a prostor pro lehká jídla. Úžasné okurkové rolky s tousty!

okurkové rolky, zdroj: Archiv autoraokurkové rolky, zdroj: Archiv autora
2. září 2016  Eva   Recepty  1052 zobrazení  281 slov

Tak, jak si připravíte okurkové rolky, můžete připravit třeba i rolky z cukety nebo lilku. Tenké plátky této zeleniny však chvíli poduste na pánvi a po vychladnutí naplňte. Výhoda okurky je, že ji můžeme plnit hned a za pár minut je hotovo.

Rolky jsou super na svačinku, k večeři a třeba i jako zvláštní pohoštění pro návštěvu.

Reklama


Ingredience:

  • 1 velká okurka
  • 1 větší balení Lučiny (nebo vanička měkkého tvarohu)
  • sůl, pepř, chilli
  • čerstvé bylinky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • trochu citronové šťávy
  • toustový chléb nebo jiné pečivo

Postup:

Okurku nakrájíme na velmi tenké plátky (například škrabkou) a osušíme. Z ingrediencí v míse vytvoříme jemný krém, můžeme použít i elektrický mixér. Pokryjeme jím plátky okurky, srolujeme a propíchneme párátky. Toustový chléb opečeme a podáváme s vychlazenými rolkami, ideálně jako občerstvení pro hosty.

Tip: Lučina se dá kombinovat s ledasčím. Napadají mě například posekané vlašské ořechy, sušená rajčata nebo třeba sušený medvědí česnek.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře