K liškám se skvěle hodí paprikové pesto a těstoviny. Vyzkoušejte!

paprikové pesto a lišky, Zdroj: Archiv autorapaprikové pesto a lišky, Zdroj: Archiv autora
12. srpen 2016  Eva   Recepty  1188 zobrazení  348 slov

Měla jsem to štěstí a našla tyto gurmánsky ceněné houby. Jsou vždy zdravé a hodí se do omáček, polévek i k těstovinám. V lednici bylo ještě trochu paprikového pesta a ta kombinace byla opravdu báječná. Samotné paprikové pesto je totiž geniální. Hodí se do těstovin, ale třeba i na opečené toasty nebo jen tak jako pomazánka. Díky jeho tužší konzistenci a pikantnosti ale stačí opravdu velmi málo.

Můžete samozřejmě použít i jiné houby, ale lišky jsou při této kombinaci opravdu nejlepší!

Reklama


Ingredience:

  • těstoviny
  • 100 g lišek
  • 1 červená paprika
  • ½ čerstvé chilli papričky
  • hrst kešu, vlašských ořechu nebo piniových oříšků
  • olivový nebo sezamový olej
  • stroužek česneku
  • hrst strouhaného parmazánu nebo čedaru
  • sůl

lišky

Postup:

Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě zhruba sedm minut. Mezitím si na pánvi opečeme nadrobno nasekané lišky, chvíli opečeme na másle na pánvi, podlijeme trochou vroucí vody a po změknutí, cca 10 minut, odstavíme. Papriku ogrilujeme do jemného zhnědnutí a tyčovým mixérem umixujeme s utřeným česnekem, olejem, solí a nastrouhaným sýrem. Lišky a pesto promícháme s ještě horkými těstovinami a podáváme. Tip: Pokud vám nějaké pesto zbyde, či si ho vyrobíte více do zásoby, můžete ho skladovat ve sklenici v lednici a použít již výše zmíněným způsobem. Alespoň týden by mělo vydržet a nezkazit se.

Podívejte se i našich dalších 5 receptů, jak zpracovat houby.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Komentáře