Máte rádi studené polévky? Zkuste tradiční balkánskou

Tarator, Zdroj: Archiv autoraTarator, Zdroj: Archiv autora
7. září 2016  Eva   Recepty  2911 zobrazení  219 slov

Tradiční polévka tarator (či taratur) patří mezi balkánskou klasiku. Je to vlastně studený tekutý salát, podobný řeckým tzatzikům. A ačkoliv pochází z dálky, všechny ingredience jsou v našich zeměpisných šířkách běžně dostupné.

Připravte si ji místo klasické polévky. V parných dnech příjemně osvěží. Nahradí oběd i večeři.

Reklama


Ingredience:

  • 750 g jogurtu
  • Hrst nadrobno nasekaného kopru (pokud možno čerstvého)
  • 1 menší nadrobno nakrájená okurka
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • Půl hrsti sekaných vlašských ořechů
  • Menší hrnek vody
  • 1 p. l. citronové šťávy
  • 1 p. l. olivového oleje
  • Půl lžičky soli
  • Pepř

Postup:

Všechny ingredience smícháme a necháme vychladit v lednici. Polévka je lepší alespoň po půl dni, kdy se všechny chutě důkladně propojí.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Komentáře