Moje nejoblíbenější? Cibulová polévka s bílým vínem!

cibulačka, Zdroj: Archiv autoracibulačka, Zdroj: Archiv autora
21. listopad 2016  Eva   Recepty  1439 zobrazení  252 slov

Období polévek je v plném proudu. Naštěstí! Jsem polévková. Mám ráda zeleninové krémové, ale ráda mám i klasiku, jako je vývar, česnečka nebo cibulačka. Babička jí říkala skleněná polévka. Dělala jí bez bílého vína, to asi jsem že jsem byla dítě.

Víno do ní údajně začali přidávat Francouzi, kdo jiný...

Reklama


Ingredience:

 

  • 1 velká cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 1 brambora
  • Lžíce másla
  • Pepř, sůl
  • Bobkový list
  • 500 ml vývaru /či vody a bujón/
  • 50 g tvrdého strouhaného sýra
  • Pečivo na tousty

 

 

Postup:

Na másle necháme zesklovatět kousky cibule, přilijeme víno a vývar či vroucí vodu s bujónem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a necháme asi 20 minut povařit. Menší tenčí plátky pečiva opečeme a položíme na vařící polévku, která  je již v talíři či misce. Toust posypeme sýrem a můžeme ještě krátce ohřát v mikrovlnné troubě do změknutí sýra.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Komentáře