Nebojte se sladké rolády. S naším receptem zabodujete!

roláda, Zdroj: Archiv autoraroláda, Zdroj: Archiv autora
23. září 2016  Karolína   Recepty  1393 zobrazení  449 slov

Potřebujete připravit pro návštěvu sladké pohoštění? Hledáte recept, se kterým zabodujete jak chutí, tak elegantním vzhledem? Každá návštěva jistě ocení sladkou roládu. Ta na pohled vypadá elegantně a navíc ne každý ji umí správě upéct. Největší úskalí je v těstě – jak upéct, aby neprasklo? Dobře upečená roláda bez prasklin je umění! S tímto receptem vše zvládnete hravě.

Možností, jak připravit těsto na roládu, jsou stovky. My vám přinášíme náš osvědčený recept, ze kterého vždy dokonale roládu zabalíme a neobjeví se ani prasklinka. Navíc Potřebujeme jen 3 ingredience.

Reklama


Ingredience:


  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic hrubé mouky

  • pečící papír (olej a hrubou mouku)
  • náplň – libovolná zavařenina (možný i tvaroh s čerstvým ovocem)

Postup:

Ze všeho nejdříve si předehřejeme troubu. Troubu zapneme na 250°C a horký vzduch. Pokud máte doma elektrického robota se šlehačem, máte vyhráno. Kdo má jen ruční mixér, chvíli si u přípravy těsta postojí. Do misky nejprve dáme vejce a důkladně rozšleháme. K rozšlehaným vejcím přidáme cukr a opět šleháme – tentokrát celých 10 minut, aby se cukr rozpustil a s vejci důkladně spojil. Do spojeného cukru s vejci přidáme mouku a opět necháme míchat. Tentokrát stačí jen 1-2 minuty, než se vše na pohled dobře spojí a promíchá. Plech si vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem a jemně posypeme hrubou moukou. Pak na něj vylijeme těsto, rozetřeme a vložíme do trouby.

příprava rolády

Vzhledem k teplotě uvnitř trouby bude těsto hotové velmi rychle. Přibližně za 5 minut už bude mít zlatou barvu, což je nejvyšší čas ho vyndat. Těsto na pečícím papíru si vyndáme na stůl a ještě horké potřeme zavařeninou, případně tvarohem s ovocem a zabalíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak vložíme vychladit do lednice. Pak už stačí jen roládu nazdobit, nakrájet a dát na stůl.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře