Omrzel vás klasický guláš na plotně nebo v troubě? Vyzkoušejte kotlíkový!

Kotlíkový guláš, Zdroj:pixabay.comKotlíkový guláš, Zdroj:pixabay.com
6. říjen 2016  Petr   Recepty  1149 zobrazení  399 slov

Receptů na guláš jsou desítky. Můžete ho připravit na plotně v hrnci, na pánvi i v troubě. I když sezona přípravy pokrmů pod otevřeným nebem pomalu končí, ještě stále si můžete venku připravit delikatesu – třeba kotlíkový guláš. Jak na to?

Vaření kotlíkového guláše není žádná vysoká gastronomie. Stačí jen mít dostatek surovin a vědět, jak se takový guláš nejlépe zahušťuje. Maso doporučujeme vepřové, protože hovězí by se muselo vařit mnohem déle.

Reklama


Ingredience:

  • 800g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 chléb
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 2 lžíce mleté papriky

Postup:

Do kotlíku nalijeme olej a necháme rozpálit. Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Orestováním získáme lepší chuť v guláši. Pak na cibulový základ vložíme na kostky nakrájenou vepřovou plec, necháme 3 minuty orestovat, posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Přivedeme k varu a přidáme na kousky nakrájenou petržel, mrkve a rajčata. Necháme vařit přibližně 1 hodinu, než maso změkne.

Mezitím si připravíme chléb na zahuštění. Jako zahušťovadlo použijeme vnitřní část chlebu nadrobenou na malé kousky. Nemusíte připravovat jíšku ani používat mouku. Pak stačí jen 15 minut provářet a můžeme servírovat.

TIP: Jestliže chcete mít i servírování kotlíkového guláše stylové, doporučujeme jej podávat v chlebu. Stačí koupit malé kulaté bochníky, odříznout vršek, vydlabat vnitřní část (kterou lze použít na zahuštění) a nalít guláš dovnitř.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Petr

Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře